latinica  ћирилица
19/07/2024 |  16:51 ⇒ 19:14 | Autor: SRNA

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu?

Blago osvježenje i pad temperature vazduha u Republici Srpskoj očekuje se sutra, pa će do petka, 26. jula, biti manje toplo, a onda se ponovo očekuje porast temperature, izjavila je meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Đorđevićeva je rekla da sutra u drugom dijelu dana može doći do lokalnih nepogoda, pogotovo u široj regiji od Doboja ka istoku, Sarajevosko-romanijskoj regiji i Podrinju.

Ona je naglasila da se danas završava najgori dio toplotnog talasa i da će u narednim danima biti malo niža temperatura, ali i dalje neće biti svježe.

Dnevna temperatura vazduha biće oko 27 stepeni na zapadu, a na jugu do 36 stepeni Celzijusovih, što je za većinu predjela, ukuljučujući Banjaluku, Bijeljinu, Doboj, Prijedor i Novi Grad, do osam stepeni niže u odnosu na prethodne dane.

Đorđevićeva je dodala da će u nedjelju, 21. jula, biti uglavno suva, a u ponedjeljak, 22. jula, nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom i lokalnim nepogoda.

Ona je rekla da bi sredinom naredne sedmice trebalo da bude još manje topao vazduh, pa bi trebalo da bude ugodnije.

- Sredinom naredne sedmice temperatura vazuha biće u rasponu maksimalno oko 25 do 32 ili 33 stepena Celzijusova, bez pretjeranih vrućina do petka, nakon čega nas opet očekuje porast temperature - zaključila je Đorđevićeva.