latinica  ћирилица
19/07/2024 |  17:29 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Sprovedeno u Tužilaštvo lice uhapšeno u Bijeljini zbog pomaganja ubici policajca u Loznici

Lice inicijala Z.R, koje je uhapšeno u Bijeljini u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici, predato je danas u Banjaluci u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Sprovođenje Bijeljina - Foto: RTRS
Sprovođenje BijeljinaFoto: RTRS

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske i Žandarmerije predali su ovo lice Tužilaštvu, uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu teško ubistvo u vezi sa pomaganjem.

Lice Z.R. će nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu biti sprovedeno u Sud BiH radi određivanja ekstradicije, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici MUP-a Srpske uhapsili su juče u Bijeljini Z.R. /39/, državljanina Srbije, za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je danas u ataru Banje Koviljače likvidiran albanski terorista koji je ubio jednog srpskog policajaca, a ranio drugog.

U Loznici je u srijedu, 17. jula, uveče ubijen policajac Nikola Krsmanović /34/, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić /50/ teško ranjen, prilikom kontrole "mercedesa" tutinskih registracija, u kojem su se nalazile dvije osobe. Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.