latinica  ћирилица
19/07/2024 |  18:07 ⇒ 18:08 | Autor: sputniknews.com

Nadalovo prvo polufinale poslije više od dvije godine

Rafael Nadal, proslavljeni španski tenier, plasirao se u polufinale turnira u Baštadu pobijedivši Argentinca Marijana Navonea rezultatom 6:7, 7:5, 7:5 poslije puna četiri sata borbe.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/Adam Ihse SWEDEN OUT) -
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/Adam Ihse SWEDEN OUT)

Posljednje polufinale u koje se Rafael Nadal plasirao bilo je na Vimbldonu 2022. godine. Tada nije odigrao meč protiv Nika Kirjosa zbog povrede, a onda u naredne dvije godine nije uspio da dođe do te faze na turnirima.

Međutim, Olimpijske igre se bliže, a Nadal je izuzetno motivisan. Iako nije siguran da li će moći da igra na US Openu, "Bik sa Majorke" trenutno djeluje spremno da igra maratone.

Nadal i Navone razmijenili su u prvom setu po tri brejka, a Argentinac je propuštao set lopte, međutim u taj-brejku je bio bolji i poveo je sa 1:0. U drugom setu Rafa je ispustio prednost od 3:0. Protivnik je uzvratio oba brejka i na kraju je, da bi stigao do izjednačenja, Španac i treći put morao da oduzme protivnikov servis gem.

Ništa manje dramatično nije bilo ni u odlučujućem setu. Navone je poveo sa 2:0, Nadal se vratio, a onda ispustio velikih 5:2. Na kraju poslije četiri sata borbe španski teniser pravi još jedan brejk i konačno stavlja tačku na ovaj meč.

Za finale, takođe prvo poslije dvije godine, boriće se protiv Duja Ajdukovića, hrvatskog tenisera, koji je najveće iznenađenje na turniru.

Proslavljeni Španac finale igra i u dublu zajedno sa Norvežaninom Kasperom Rudom protiv para Luza i Matosa.