latinica  ћирилица
19/07/2024 |  18:54 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Terorista koji je ubio srpskog policajca likvidiran u okolini Loznice; I tokom hapšenja pucao na policiju (VIDEO)

Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije na obroncima planine Gučevo u okolini Loznice likvidirala je Fatona Hajrizija, ubicu policajca Nikole Krsmanovića.
Policija Srbije (foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Policija Srbije (foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

Terorista je otkriven uz pomoć dojave mještanina koji ga je prepoznao sa objavljene fotografije. Iz MUP-a Srbije kažu da je riječ o međunarodnom slučaju i da će od Njemačke tražiti izručenje brata ubijenog teroriste.



Samo dan nakon ubistva graničnog policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava Ilića policija je ušla u trag teroristi Fatonu Hajriziju. Mještani sela nadomak Loznice prepoznali su ga sa juče objavljene fotografije.

- Mještanin susjednog mesta Trbušnice, vidio ga je jer mu je tražio vodu. On ne zna jezik, kao što smo i rekli i čim je otišao, mještanin je prešao kilometar, dva da javi da ga je ovdje vidio i naša ekipa je hitno otišli - rekao je ministar unutrašljih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ubica je pokušao da pređe Drinu i pobjegne u BiH, nakon čega se skrivao u napuštenoj fabrici gdje se godinama kriju migranti. Kada je naišla policija, Hajrizi je pucao na pripadnike antiterorističke jedinice i ispalio 9 metaka.

- Policija ga je likvidirala, nije imao u svojoj agendi da se preda, kao što ste mogli da vidite i u izjavama njegove porodice, riječ je o surovom i ogrezlom kriminalcu. Ovo je peto ili šesto ubistvo koje je počinio - dodao je Dačić.

Podsjećamo, juče je po međunarodnoj potjernici u Bijeljini uhapšen jedan od saučesnika, koji je danas sproveden u Republičko tužilaštvo u Banjaluci. Beograd očekuje njegovo izručenje, kao i drugih osumnjičenih.

U Loznici je sutra dan žalosti. Ubijeni policajac, Nikola Krsmanović biće sahranjen na groblju rodnom selu Јarebice..