latinica  ћирилица
19/07/2024 |  19:47 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Selak povodom 16. godišnjice Pokreta socijalista: Patriote na djelu

Pokret socijalista i Socijalistička partija Srpske su bratske partije, nas povezuje Sporazum o međusobnoj saradnji koji smo potpisali, međutim, nas najviše i suštinski povezuju zajedničke politike, ideali i iskreni odnosi - poručio je predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak u svom obraćanju čestitajući 16. godišnjicu postojanja Pokreta socijalista.
Selak povodom 16. godišnjice Vulinovog Pokreta socijalista - Foto: Ustupljena fotografija
Selak povodom 16. godišnjice Vulinovog Pokreta socijalistaFoto: Ustupljena fotografija

Osvrćući se na politički ambijent u Srpskoj, Selak je istakao da Republika Srpska čvrsto stoji na strani Dejtona i međunarodnog prava, da je posvećena miru, razvoju i evropskoj budućnosti.

On je dodao da se SPS aktivno priprema za lokalne izbore koji se na jesen održavaju u Republici Srpskoj i BiH.

- SPS ulazi u izbornu trku u koaliciji sa našim narodom, slušajući samo narod i vjerujući svom narodu. A u kojoj mjeri je nacionalno odgovorna politika SPS-a najbolje govori činjenica da smo jedina srpska partija koja izlazi na izbore u Sanskom Mostu u Federaciji BiH, u kojem živi veliki broj Srba povratnika. Mi smo patriote na djelu, baš kao i naš bratski Pokret socijalista - rekao je Selak.

Svečanosti povodom godišnjice Pokreta socijalista prisustvovali su i predsjednik Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova i predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ambasadori više zemalja, kao i drugi predstavnici političkog života Srbije.

Delegaciju SPS-a, koju je predvodio predsjednik Selak, činili su još i Maksim Skoko, narodni poslanik i potpredsjednik SPS-a, te generalni sekretar Ratko Јokić i predsednica foruma žena Јelena Rodić.