latinica  ћирилица
19/07/2024 |  19:49 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

Dodik se naredne sedmice obraća u Skupštini Srbije (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se naredne sedmice obratiti u Skupštini Srbije kada bude razmatrala Deklaraciju sa Svesrpskog sabora.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Drago mi je što ću biti u prilici da se već iduće sedmice obratim u Parlamentu Srbije kada se bude razmatrala i usvajala Deklaracija i da kažem na koji način mi, Srbi, gledamo na Srbiju kao svoje utočište, domovinu, da više volimo jaku Srbiju, jer znamo da je ona dovoljan garant da i nas može da brani -  rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Srbija zaista je takva, a BiH je očigledno ozbiljna istorijska greška i namet srpskom narodu.

- Samo onaj Srbin koji je spreman da po svom narodu pljuje i da svoj narod sahranjuje, bio bi za njih dovoljno dobar - rekao je Dodik u obraćanju u Macrurama kod Prijedora povodom Dana sjećanja na ubijenu djecu u NDH.

Dodik je podsjetio da je Deklaraciju sa Svesrpskog sabora odgovor na mnoga otvorena pitanja, te da je zbog toga i toliki strah Denisa Bećirovića koji uporno ide po svijetu i laže o Srbima, dodatno satanizuje i priča muslimansku priču.

- U svakom slučaju to im nije i neće poći za rukom. Srpski narod danas smatra da ima pravo na svoje nacionalno ujedinjenje koje podrazumijeva da odbaci bilo kakvu vrstu kvalifikacije Srba koja se odnosi na teritorijalno postojanje - rekao je Dodik.

On je u obraćanju napomenuo kako pravosuđe BiH u Sarajevu sudi predsjedniku Republike, a namjera je da satru Republiku Srpsku.

- Јa nisam Republika Srpska, ali sam izabrani predsjednik Republike Srpske - rekao je Dodik i dodao da se protiv srpskog naroda vodi ozbiljan rat za uništenje identiteta.

On je rekao i da je uvjeren da Republika Srpska ima pravo da donosi svoje odluke kao što i drugi imaju, te da je ona danas stabilna.