latinica  ћирилица
19/07/2024 |  22:10 ⇒ 22:10 | Autor: SRNA

Vulin: Nećemo odustati od borbe za politiku koja se ne odriče Kosova i Republike Srpske

Pokret socijalista nikada neće odustati od borbe za slobodnu i nezavisnu Srbiju i politiku koja se ne odriče Kosova i Metohije i Republike Srpske, koja nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, rekao je predsjednik i osnivač ove partije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs)

Vulin je sa skupa svoje partije povodom 16 godina rada i političkog djelovanja podsjetio da su osnovani u loše vrijeme i da se činilo da se stvari nikada neće promijeniti, ali da su u ovoj stranci bili ubijeđeni da mora doći do promjene.

On je dodao da njih u Pokretu socijalista zanima šta će biti kada se srpski narod ujedini u jedinstvenu političku naciju, kada srpski narod uradi ono o čemu su sanjali njegovi preci vijekovima – da živimo zajedno u jednoj državi.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je omogućio da Srbija bude slobodna, nezavisna, ponosna i hrabra.

- Za nas je najvažnija politika slobodne i nezavisne Srbije, politika vojno neutralne Srbije, politika koja neće odustati od Republike Srpske, koja neće priznati Kosovo i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji - poručio je Vulin.

Pozdravljajući ambasadore Rusije, Kine, Palestine, Sirije, Venecuele i Belorusije koji su prisustvovali skupu, Vulin je dodao da je jedna od obaveza koje je dobio u Vladi Srbije saradnja sa zemljama BRIKS-a.

- BRIKS je budućnost, naša ponuda za budućnost, konačno prilika da razmišljamo o drugačijoj ekonomiji i savezima. Ne zaboravite da od BRIKS-a možemo dobiti više nego što tražimo, a oni ne traže ništa od nas - rekao je Vulin.

Skupu Pokreta socijalista prisustvovali su i predsjednici Srpske napredne stranke Miloš Vučević, Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, Socijalističke partije Srpske Goran Selak i mnogi drugi predstavnici političkih partija, kao i uvaženi pojedinci iz kulturnog i medijskog života.