latinica  ћирилица
19/07/2024 |  23:00 ⇒ 23:00 | Autor: sputniknews.com

Fudbaleri Partizana savladali Napredak

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak rezultatom 1:0 u prvom kolu nove sezone Superlige. Јedini pogodak postigao je Saldanja i to u 93. minutu utakmice.
FK Partizan - Foto: RTRS
FK PartizanFoto: RTRS

Prvu utakmicu u novoj sezoni Partizan je kao gost igrao na svom terenu jer Napredak iz Kruševca koristi stadion u Humskoj kao domaći.

Silovito su fudbaleri Partizana otvorili meč i već je u četvrtom minutu Šćekić pogodio prečku, a onda je samo minut kasnije Napredak imao veliku šansu kada je Bubanj probao glavom da zatrese mrežu.

Crno-bijeli su imali još jednu konkretniju šansu, a potom je uslijedio mirniji period i opreznost na obje strane.

Mladi Trifunović imao je dvije odlične šanse, ali je u završnici bio loš i nije znao da iskoristi prilike koje su mu se nametnule. Do kraja poluvremena osim Šćekićevog solidnog šuta ka protivničkom golu nije viđeno mnogo toga i rezultat je ostao nepromijenjen 0:0.

Na startu drugog poluvremena sjajnu šansu imao je Bastajić koji je šutirao sa strane, a lopta je felšom krenula ka mreži. Odlično je svoj dio posla uradio Јovanović koji je odbranio taj šut.

Crno-bijeli su od 67. minuta na terenu imali igrača više, jer je Toševski sa dvije noge oborio Đurđevića i tako zaradio crveni karton.

Međutim, tu situaciju fudbaleri Partizana nisu znali da iskoriste sve do 93. minuta kada je Saldanja uspio da zatrese mrežu posle asistencije Natha.

Crno-bijeli prvi put poslije godinu dana imali su podršku navijača na jugu i to ih je odvelo do prve pobjede u sezoni.