latinica  ћирилица
20/07/2024 |  08:40 ⇒ 08:42 | Autor: SRNA

Kolovozi mjestimično vlažni, smanjena vidljivost zbog magle

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, uz smanjenu vidljivost zbog magle, posebno na području Mrkonjić Grada.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Učestali su odroni na dionicama koje vode kroz usjeke, pa iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju.

Na dionici magistralnog puta Brodar - granica Republike Srpske-Srbije /Rudo/ u tunelu Trgovišta, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na postavljanju rasvjete.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar - Rudo zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Gacko - Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog bušačko-minerskih radova, vršiće se povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići".

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionicama magistralnog puta Јohovac - Rudanka i Rudanka - Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj - Rudanka zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja.

Na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila. Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na putu Mačkovac - Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog oštećenja kolovoza na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje - Podnovlje.

U FBiH radovi su u toku na magistralnim putevima Vitez - Travnik, Kladanj - Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Tomsilavgrad - Šuica, Čevljanovići - Nišići i Semizovac - Srednje.

Na graničnom prelazu Gradina pojačana je frekvencija vozila na ulazu, a na graničnom prelazu Gradiška, Hum i Doljani na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko - Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj /kod Zvornika/ zabranjen je saobraćaj za vozila teža od pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.