latinica  ћирилица
20/07/2024 |  11:53 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Memorijalni festival "Ša fest" u Prijedoru sljedeće sedmice (VIDEO)

Posvećen je preminulom prijedorskom akademskom slikaru i rok muzičaru Daliboru Popoviću Mikši.
Ša fest - Foto: RTRS
Ša festFoto: RTRS

Dio prihoda festivala namijenjen je podršci mladim, talentovanim umjetnicima.

Peti "Ša fest" počinje u srijedu i traje do subote. U muzičkom dijelu programa, između ostalih, nastupiće "Dubioza kolektiv", "Partibrejkers", Rambo Amadeus i "Artan Lili". Pjevač i basista beogradskog "Artan Lilija" Bojan Slačala je Prijedorčanin i odrastao je sa Mikšom.

- Sam festival je meorijalnog karaktera u spomen našem drugu Mikši i nikada ne trebamo zaboraviti zbog čega smo u stvari zaista svi tu - rekao je pjevač i basista grupe "Artan Lili" iz Beograda Bojan Slačala.

- Nama je to fantastičan osjećaj da sviramo pred našom publikom, naročito na takvom festivalu, koji je možda jedna najbolja stvar u zadnjih deset godina koja se desila u Prijedoru - dodao je pjevač i gitarista grupe "Eho radar" iz Prijedora Marko Divjak.

Biće organizovane izložbe i muzičke, ekološke, filmske i likovne radionice. U okviru programa za najmlađe nastupiće animatori i zvijezde Đurđevdanskog festivala.

- Cilj festivala jeste da se održi sjećanje na Mikšu, na njegov lik i djelo. Takođe, cilj festivala je i pomoć mladim, neafirmisanim umjetnicima, jer dio prihoda festivala usmjeren je na ka kako stipendija, tako i sufinansiranjeu mladih umjertnika - kaže portparol "Ša festa" Martina Stakić.

- To je nešto što što je na ponos našem gradu Prijedoru i takođe kada uzmemo činjenicu da nemamo ni smještajnih kapaciteta u gradu, da je sve popunjeno, kada ljudi uzimju, mogu slobodno da kažem, i godišnje odmore da dođu na "ŠA fest", šta drugo reći, nego pozvati sve naše sugrađane, ali moram reći pozvati cijeli region dođite na "Ša" - istakao je načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora Aleksandar Milješić.

"Ša fest" počinje u srijedu nastupom Ramba Amadeusa. Glavni dio muzičkog programa je u petak i subotu u prijedorskoj Ljetnoj bašti i u parku u Starom gradu.