latinica  ћирилица
20/07/2024 |  13:31 ⇒ 15:16 | Autor: SRNA

Vučević: Slučaj Hajrizija pokazuje da će napadi na Srbiju biti mnogostruki

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da slučaj Fatona Hajrizija, ubice srpskog policajca u Loznici, pokazuje da će napadi na Srbiju biti mnogostruki, te istakao da se mora pratiti šta se dešava na Kosovu i Metohiji i pojačati kontrola administrativne linije.
Miloš Vučević (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Miloš Vučević (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Vučević je ocijenio da istraga u ovom slučaju mora da pruži odgovore na pitanje zašto je on ušao u centralnu Srbiju i kuda se uputio.

- Istraga mora da pruži odgovore na brojna pitanja, kako je došao u "preševsku dolinu", kako je organizovan prevoz, a u tome su učestvovali ljudi srpske i bošnjačke nacionalnosti, gdje mu je bila konačna adresa, sa kojim razlogom je ušao u centralnu Srbiju, gdje se uputio, da li ka BiH ili je trebalo da ostane u Srbiji - rekao je Vučević za TV Pink.

On je naveo da nije istina da je Hajrizi išao ka Njemačkoj, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativna agencija raspolažu informacijama da je imao falsifikovanu njemačku boravišnu dozvolu.

- Zašto bi išao naoružan ako je imao uredne papire? On se uputio na neki zadatak za koji je bio spreman, a pričamo o teroristi i balisti koji je ubio ruskog vojnika na Kosovu i Metohiji i zbog toga je bio u zatvoru - rekao je Vučević.

On je ocijenio da sve to pokazuje da će udari i napadi na Srbiju biti mnogostruki i da se mora pojačati kontrola oko administrativne linije.

- Moramo dobro da pratimo šta se dešava na Kosovu i Metohiji. Tamo režim Aljbina Kurtija sprovodi teror nad Srbima i spreman je za dalju destabilizaciju regiona - rekao je Vučević.

U Loznici je u noći između srijede i četvrtka, 24. i 25. jula, ubijen policajac Nikola Krsmanović /34/, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić /50/ teško ranjen prilikom kontrole "mercedesa" tutinskih registracija.

Napadač Faton Hajrizi prilikom izlaska iz vozila pucao je iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Ubicu su juče likvidirali pripadnici policije u okolini Loznice.