latinica  ћирилица
20/07/2024 |  16:32 | Autor: SRNA

Vulić: Političko Sarajevo iz dana u dan potvrđuje da mrzi sve što je srpsko

Političkom Sarajevu nikakvu štetu ne može nanijeti dolazak policije iz Srbije, već oni to čine sami sebi svojim jednoobraznim djelovanjem i srbomrzačkim postupcima, ocijenila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Političko Sarajevo i generalno probošnjačke stranke su apsolutno uvijek bili ograničeni i usmjereni samo na ono što je napisano u "Islamskoj deklaraciji". Apsolutno ne iznenađuje usko gledanje iz Sarajeva na činjenicu da MUP Republike Srpske i MUP Srbije imaju potpisan Sporazum o saradnji - rekla je Vulićeva Srni.

Ona je ukazala da ova vrsta saradnje predstavlja dobru priliku da policajci iz Srbije svoja iskustva i znanja prenesu kolegama iz Republike Srpske.

- Podsjetila bih da u Sarajevu zaboravljaju da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i Granična policija BiH nemaju dovoljno policijskih službenika koji bi mogli da zaštite granice BiH, te da im u tome pomaže MUP Repubike Srpske - dodala je Vulićeva.

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine naglasila je da su dobre sve aktivnosti i kojima pripadnici MUP-a Republike Srpske mogu da steknu dodatna iskustva, podsjećajući da je policija u Srbiji nedavno upravo imala slučajeve napada na službena lica i pokušaje terorističkih napada.

- Treba uzeti u obzir da se u posljednjem terorističkom aktu ne zna da li je napadač krenuo na granicu sa BiH s ciljem da ubije nekog od funkcionera Republike Srpske, odnosno predsjednika Republike /Srpske Milorada Dodika/ ili možda, kako pojedini mediji u Srbiji tvrde, ministra bezbjednosti, da je to enigma jer ga je spriječila policija Srbije - navela je Vulićeva.

Ona je upitala da li je moguće da ljudi iz FBiH, odnosno političko Sarajevo, mogu biti toliko ograničeni, zadrti i orijentisani protiv Srba da im smeta da neko dođe sa iskustvom koje, ako bude usvojeno od naših policajaca, može samo da služi u zaštiti građana i imovine.

- Oni su licemjerni, bahati, mrze sve što je srpsko i iz dana u dan to potvrđuju - dodala je Vulićeva.

SDA je dogovorenu policijsku saradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banjaluci, Foči i Trebinju nazvala "dijelom velikosrpskog projekta" i "destabilizacijom BiH", dok Demokratski front od Savjeta ministara traži da izda nalog Graničnoj policiji BiH i da se spriječi dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da će od ponedjeljka, 22. jula, u Banjaluci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno sa kolegama iz Republike Srpske.

Na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Srpske u istom periodu biće angažovani policijski službenici MUP-a Republike Srpske u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru koje će turisti moći da kontaktiraju.