latinica  ћирилица
21/07/2024 |  10:52 ⇒ 12:46 | Autor: sputniknews.com

Vučić uručio zastavu Srbije i poželio sreću olimpijcima: Nadamo se najvećoj žetvi medalja

Predsjednik Srbije ugostio je olimpijski tim koji će u Parizu brojati rekordnih 112 sportista, i uručio je državnu zastavu, a olimpijcima je poželeo sreću i žetvu medalja. Zastavu će na OI nositi odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.
Vučić primio olimpijski tim Srbije (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Vučić primio olimpijski tim Srbije (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Prisutnima se prvo obratio predsjednik države Aleksandar Vučić.

- Nadamo se najvećoj žetvi medalja, da donesemo dvocifreni broj medalja. A i da donesemo jednu, dvije ili nijednu, mi ćemo da vas volimo, bodrimo, poštujemo jer znamo da ste dali sve od sebe za svoju zemlju. Јednako će se vašem uspjehu radovati u Pirotu, Subotici, Valjevu, Kragujevcu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Beranama, Pljevljima i mnogim drugim mjestima. Hvala vam još jedanput na posvećenom radu. Da mogu da vam predam zastavu slobode, zastavu jednog naroda nevelikog po broju i po teritoriji, ali velikog po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobjedom. Želimo vam mnogo pobjeda, hvala najljepše - rekao je Vučić, poslije čega je predao zastavu Srbije "barjaktarki" Maji Ognjenović.

Kapitenka "gracija" Maja Ognjenović obratila se prisutnima i obećala borbu u pohodu na medalje.

- Uvaženi predsjedniče, sportisti, uvažene kolege. Ogromno zadovoljstvo i čast pripala je Dušanu Mandiću i meni da budemo nosioci zastave. U ovakvom olimpijskom timu koji u sebi sadrži istinske i velike šampione, biti predvodnik ovakvog OI tima, predstavlja čast i odgovornost i hvala vam na tome. Posebnu zahvalnost u ime cijelog olimpijskog tima, dugujemo našoj državi, koja nam je ove i svih prethodnih godina omogućavala najbolje moguće uslove za pripreme za ovako veliko takmičenje. Ministru sporta, da se se zahvalim, našim Savezima, svi detalji su bili na najvišem mogućem nivou. Nadam se da se Olimpijski tim pripremio najbolje moguće. Nadam se da ćemo uspjeti da nadmašimo naše uspjehe iz Tokija, a nadam se da ćemo na tom putu imati bezrezervnu podršku, kao što je to bio slučaj svih ovih godina - rekla je Maja Ognjenović.

Dušan Mandić uručio je zatim medalju predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na prijemu u Predsjedništu Srbije bili su košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači.