latinica  ћирилица
21/07/2024 |  12:14 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

Helikopterski servis Srpske juče i danas na požarištima kod Ljubinja izbacio oko 140 tona vode

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske ugasio je danas požar na području opštine Ljubinje.
Požar u Ljubinju - Foto: RTRS
Požar u LjubinjuFoto: RTRS

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je da je helikopter u toku jučerašnjeg dana i jutros gasio požare na području sela Poljice, Ubosko, Vlahovići i Gornja Bitunja.

- Najbitnije je da smo u toku jučerašnjeg dana, u trenutku kad je vatra došla na nekih 300 metara od kuća, uspjeli da ugasimo taj požar i da zaštitimo selo od katastrofe - naglasio je Kusturić.

On je naveo da je helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske juče i danas izbacio oko 140 tona vode na tom području.

- Tokom jučerašnjeg dana prije podne i sinoć izbacili smo oko 90 tona i jutros smo počeli da gasimo od 9.00 časova i bacili smo oko 50 tona vode - rekao je Kusturić.

On je dodao da su požari ugašeni nadljudskim naporima.

- Požar koji smo ugasili sinoć i jutros bio je na liniji razgraničenja sa Federacijom BiH i imao je pravac kretanja prema Federaciji, tako da smo gašenjem tog požara pomogli i Federaciji - istakao je Kusturić.

- Izuzetno je visoka temperatura, imamo jak vjetar, sve otežavajuće faktore, ali drago nam je da smo uspjeli da završimo posao - istakao je Kusturić.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske uputio je apel svim građanima da dobro vode računa da svojom nepažnjom ne izazovu požar.