latinica  ћирилица
21/07/2024 |  13:18 ⇒ 13:26 | Autor: RTRS

Dvije nagrade za Studentsko pozorište na festivalu FEDRA

U okviru takmičarskog programa ovogodišnjeg "52. Teatarskog festivala FEDRA Bugojno" kao najstarijeg amaterskog pozorišnog festivala u Bosni i Hercegovini, među osam najboljih predstava iz BiH igrana je i predstava "Svi smo mi glumci" u režiji Aleksandra Pejakovića, a koja je nastala u produkciji Banjalučkog studentkog pozorišta.
Milica Petković (Foto: Edin Ćatić Bato) -
Milica Petković (Foto: Edin Ćatić Bato)

Na sinoćnjem zatvaranju Festivala u Bugojnu, Milica Petkovića je proglašena za najbolju glumicu po ocjeni stručnog žirija u koji su bili glumci: Slađana Zrnić, Јelena Kordić Kuret i Armin Omerović Pored toga Milica Petković je prethodno dobila i nagradu za glumicu večeri prema ocjeni žirija publike koji je radio u sastavu: Sead Karadža, Edin Korjenić, Senad Јusić Čupo, Vanda Herceg, Minela Ugarak, Adin Kurbegović, Muris Bušatlić, Sanela Kolovrat i Dunja Boburov.

Predstava je na redovnom repertoaru u Podrum sceni Banjalučkog studentkog pozorišta u Gospodskoj ulici, a govori o mladim diplomiranim glumcima koji čekaju priliku za posao, kroz prizmu njihovog dolaska na imaginarni kasting za ulogu na filmu.

Tekst Marije Pantin, Јelene Vukičević i Momčila Stanojevića, dramatizirali su Branislav Nedić i Aleksandar Pejaković, a u predstavi igraju: Zorana Vuković, Milica Petković, Nikolina Bilandžija, Helena Stević, Nikolina Karalić, Natalija Medojević i Srđan Ćirić.