latinica  ћирилица
21/07/2024 |  13:34 ⇒ 13:39 | Autor: SRNA

Cvijanović: Hor "Banjalučanke" u Rimu pokazao izuzetne vještine

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku ženskom kamernom horu "Banjalučanke" i dirigentu Mladenu Matoviću povodom osvajanja zlatne medalje na horskom takmičenju "Muzika eterna Roma" u Italiji, ističući da su pokazali izuzetne muzičke vještine.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je čestitala horu na uspjehu ostvarenom u kategoriji tradicionalne muzike na renomiranom 13. Internacionalnom horskom takmičenju u Italiji, gdje su se predstavili odabranim kompozicijama savremenih autora domaće horske literature.

- Sa željom da i u narednom periodu nastavite da nižete uspjehe i značajna priznanja na domaćoj i internacionalnoj horskoj sceni i promovišete bogato kulturno stvaralaštvo našeg naroda, na ponos Banjaluke i Republike Srpske, srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ženski kamerni hor "Banjalučanke" iz Banjaluke osvojio je zlatnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike na renomiranom 13. Internacionalnom horskom takmičenju "Muzika eterna Roma".

Hor "Banjalučanke" nastupio je kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH na ovom licenciranom međunarodnom takmičenju, koje je u ukupnom festivalskom i takmičarskom programu okupilo horove iz Italije, Malezije, Kine, Bugarske, Belgije i Poljske.