latinica  ћирилица
21/07/2024 |  14:23 ⇒ 22/07/2024 | 17:51 | Autor: RTRS

Crnadak optužuje SNSD

U sedmici iza nas režim je ponovo podizao temperaturu oko Dodikovog sudskog procesa i izmišljene ugroženosti Srpske od strane velikih sila, poručio je potpredsjednik PDP Igor Crnadak.
Igor Crnadak (Foto: PDP) -
Igor Crnadak (Foto: PDP)

Crnadak je na svom Fejsbuk profilu naveo da nijedan pojedinac, pa ni Milorad Dodik, ne može i ne smije biti važniji od Republike Srpske.

- Suđenje Dodiku ne može ugroziti Republiku Srpsku, jer Srpska ima svoj demokratski kapacitet i njena budućnost nije vezana za političku sudbinu bilo kojeg funkcionera. To se pokazalo u slučajevima smjene Nikole Poplašena i iznenadne smrti Milana Јelića, kada smo, u zakonskim rokovima, demokratski izabralali novog predsjednika Republike Srpske – poručio je Crnadak i dodao da "milion puta treba ponoviti, da Dodikovo suđenje nije napad na Republiku Srpsku."

Istakao je da je to osmišljena propaganda SNSD režima.

Dodao je da treba samo "logično razmisliti", ko hoće da ukine Republiku Srpsku? Evropa? Njemačka? Francuska?

– Pa, zar bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisivao strateški sporazum sa njemačkim kancelarom prije tri dana i najavio posjetu predsjednika Makrona u avgustu, kada bi uništenje Srpske bilo dio planova Berlina i Pariza? Naravno da ne bi – smatra Crnadak.

On tvrdi da ni za SAD ukidanje Srpske nije cilj.