latinica  ћирилица
21/07/2024 |  15:40 | Autor: RTRS

Višković: Hor "Banjalučanke" ponosno predstavlja Srpsku širom svijeta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku ženskom kamernom horu "Banjalučanke" i dirigentu Mladenu Matoviću povodom osvajanja zlatne medalje na horskom takmičenju "Muzika eterna Roma" u Italiji.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Zadovoljstvo mi je da, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, uputim srdačne čestitke ženskom kamernom horu "Banjalučanke" i dirigentu Mladenu Matoviću povodom osvajanja zlatne medalje na Internacionalnom takmičenju u Rimu. Ovo postignuće ne samo da slavi vašu umjetničku izvrsnost, već i ponosno predstavlja Republiku Srpsku širom svijeta - naveo je Višković u čestitki.

On je rekao da je izuzetno ponosan što je ovaj hor uvršten na zvaničnu Rang listu pedeset najboljih kamernih horova svijeta Svjetske horske asocijacije Interkultur - Musica Mundi.

- Ovo priznanje potvrđuje vašu sposobnost i predanost umjetničkom izrazu, čineći vas istinskim ambasadorima muzičke umjetnosti Republike Srpske i šire. Neka vaši budući nastupi donesu još više uspjeha i radosti svim ljubiteljima horske muzike - navodi se u čestitki premijera Srpske.