latinica  ћирилица
21/07/2024 |  17:21 ⇒ 18:56 | Autor: SRNA

Putin: Moskva će uvijek podržati Damask u očuvanju suvereniteta

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je sirijskom kolegi Bašaru el Asadu čestitku povodom 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Sirije, te istakao da će Moskva uvijek podržati Damask u njegovom nastojanju da očuva suverenitet.
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFIEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL) -
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFIEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL)

- Želio bih da potvrdim da će Rusija nastaviti da neprestano podržava Vladu Sirijske Arapske Republike u njenoj težnji da održi državni suverenitet, jedinstvo i teritorijalni integritet zemlje, osigura nacionalnu bezbjednost i unutrašnju političku stabilnost - ističe se u čestitki ruskog predsjednika.

Putin je naveo da su Moskva i Damask proteklih decenija stekli veliko iskustvo u bilateralnoj saradnji u različitim oblastima, a zajedničkim naporima postignuti su značajni uspjehe u borbi protiv snaga međunarodnog terorizma na tlu Sirije, prenosi Sputnjik.

- Dalji razvoj čitavog kompleksa rusko-sirijskih veza u potpunosti odgovara interesima dva naroda i u skladu je sa jačanjem mira i stabilnosti na regionalnom i međunarodnom nivou - istakao je ruski presjednik.