latinica  ћирилица
21/07/2024 |  18:31 ⇒ 20:39 | Autor: RTRS

Slučajan susret Sredanovića i Kusturića podsjetio na dramu koju su prošli (VIDEO)

Zahvaljujući angažmanu Helikopterskog servisa Republike Srpske spasena su brojna materijalna dobra, ali i ljudski životi. Јedna od takvih situacija dogodila se prije dvije godine, kada je iz vatrenog obruča spasena grupa mještana sela Vučja kod Trebinja.
Sredanović i Kusturić - Foto: RTRS
Sredanović i KusturićFoto: RTRS

Požar na području Bijele Gore kod Trebinja, koji je u avgustu 2022. godine zahvatio ogromnu površinu, bio je jedan od najtežih na ovom području u posljednjih desetak godina. Dragan Sredanović jedan je od mještana Vučije koji su, pokušavajući da gase vatru, ostali u vatrenom obruču.

- Nas četvorica, petorica ostali smo bukvalno okruženi vatrom, zvali smo vatrogasce, spajaju nas sa /direktorom Helikopterskog servisa Srpske/ Bobanom Kusturićem. Navodio sam čovjeka, tačno u metar nas je spasio - kaže Sredanović.

Kusturić kaže da je Sredanović objasnio gdje su i u kakvoj situaciji i da je dobro odradio navođenje.

Minuti koji su proticali, za grupu koja je bila okružena vatrom, pretvorili su se u dramu.

- Ne znam kako bih to opisao, ne bih poželio nikome da se nađe u takvoj situaciji. Kad gori borovina i vresina, to je strašno - dodaje Sredanović.

Slučajan susret nakon dvije godine podsjetio je Sredanovića i Kusturića na dramu koju su prošli.

- Bog nas je spasio i gospodin Boban, sigurno bi ostali u toj rupi tamo da nije njega bilo - kaže Sredanović, a Kusturić dodaje da je ovo početak jednog novog prijateljstva.

Osim stalnog angažovanja na gašenju požara, helikopteri Helikopterskog servisa iz Hercegovine imaju i najveći broj medicinskih transporta. Spaseni životi, pružena ruka i zahvalnost - najveća su nagrada za sve hrabre pilote.