latinica  ћирилица
21/07/2024 |  19:48 ⇒ 20:47 | Autor: Agencije

Stanivuković: U Banjaluci se više ništa ne može obećati, jer smo mi sve uradili

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da se njegovi politički protivnici bave isključivo njim i da nemaju ideje i programe.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

- Kampanja SNSD-a usmjerena je isključivo protiv Draška Stanivukovića, dok ovi drugi vode kampanju pod sloganom "Draško je Dodikov". Bez programa, bez ideje. Da li ste od mojih protivnika čuli ijednu političku platformu? Ijednu ideju? Obećavaju sve što sam ja ili uradio, ili već radim. U Banjaluci se više ništa ne može obećati jer smo mi sve uradili - rekao je Stanivuković za N1.

Na pitanje da li je iznenađen podrškom SDS-a kandidaturi predsjednice Narodnog fronta Јelene Trivić za gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković je rekao da je to demokratija.

- Zahvalan sam SDS-u, imao sam podršku 45 odsto Gradskog odbora. Hvala svakome. Poštujem odluku. Meni je drago drago što na ove izbore izlazim u koaliciji sa narodom i što niko neće moći reći "ne bi pobijedio da nije bilo moje podrške" kao što je bilo 2020. godine - rekao je on.

Na pitanje zašto je lider PDP-a Branislav Borenović nosilac liste, Stanivuković je rekao da svi idu sa najboljim što imaju.

- Mi smo sjeli i strateški porazgovarali, donijeli smo odluku da je Banjaluka za svakog najvažnija i tada smo rekli da idemo sa najboljom postavom koju imamo i ovo je najbolja. Na primjer, da ja nisam kandidat za gradonačelnika, opet bi Borenović bio broj jedan, jer je predsjednik stranke. Kada sam ja prije dvije godine nosio listu za poslanike, Borenović bi bio broj jedan, a ja bi bio broj tri - rekao je Stanivuković.