latinica  ћирилица
21/07/2024 |  20:24 ⇒ 21:43 | Autor: Agencije

Tramp: Bajden odlazi kao najgori predsjednik u istoriji SAD

Kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Tramp rekao je danas, nakon povlačenja aktuelnog predsjednika DŽozefa Bajdena iz kampanje, da Bajden "odlazi kao do sada najgori predsjednik" u istoriji te zemlje.
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

U telefonskom razgovoru za Si-En-En, nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da se povlači, Tramp je rekao da misli da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobijediti nego što bi pobijedio Bajdena, iako još nije poznato da li će ona biti kandidat demokrata za predsjednika.

Tramp je na platformi Istina napisao da Bajden nije bio sposoban da se ponovo kandiduje na izborima i da sigurno nije sposoban da obavlja ovu funkciju, niti je to ikada bio.

- Pokvareni DŽo Bajden nikada nije bio sposoban da se kandiduje za predsjednika, a sigurno nije sposoban da služi, niti je ikada bio. Do pozicije predsjednika je došao samo lažima, lažnim vijestima, a ne napuštajući svoj podrum. Svi oko njega, uključujuć njegovog doktora i medije, znali su da on nije sposoban da bude predsjednik - napisao je Tramp.

Tramp je naveo da je Bajden kao predsjednik loše uradio što je pustio milione migranata da uđu u Sjedinjene Države, koji su potpuno neprovjereni, od kojih su mnogi došli iz zatvora, psihijatrijskih ustanova, kao i rekordan broj terorista.

- Mnogo ćemo patiti zbog njegovog predsjedavanja, ali ćemo vrlo brzo sanirati štetu koju je napravio - naveo je Tramp.

Bajden se danas povukao iz kampanje za reizbor na predsjedničkim izborima u novembru.