latinica  ћирилица
21/07/2024 |  21:47 ⇒ 21:47 | Autor: TANЈUG

Vučić:Memorandum o kritičnim sirovinama velika prilika za Srbiju, ali i region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpisani Memorandum sa EU o kritičnim sirovinama odlična stvar i velika prilika za Srbiju, ali i čitav region.
Vučić i Šolc (foto:  TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Vučić i Šolc (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

- To je šansa generacije - naglasio je Vučić za Pink.

On je istakao da su pojedine zemlje uspjele da se uzdignu od najsiromašnijih do najbogatijih zavaljujući tome što su njihovi lideri donosili prave i odgovorne odluke.

- Važno je da se donose odluke u skladu sa interesima zemlje, a ne partijskim i ličnim. Ovo je velika šansa za našu zemlju. Imali smo mnogo propuštenih prilika, nemam problem da kažem - rekao je Vučić.

Kaže da po tome kako su mediji u regionu izvještavali o tome što je Srbija potpisala Memorandum sa EU može da se vidi da je Srbija time uradila odličnu stvar.

- O suštini i o posebnim ekonomskim posljedicama nije bilo ni riječi. I po tome je bilo dovoljno da shvatite i razumijete koliko ih je to zaboljelo i koliko im to smeta. U normalnom regionu i normalnom okruženju bili bi zadovoljni jer dio stvari mora da bude autsorsovan i njihove kompanije bi mogle da rade, da zapošljavaju ljude - rekao je Vučić.