latinica  ћирилица
22/07/2024 |  09:00 ⇒ 09:37 | Autor: banjaluka.net

Šobot: Stanivuković od sebe pred ogledalom ne vidi Banjaluku

Nisam sklon kritikovanju, sklon sam nuđenju rješenja. Јavno ne govorim o drugima, jer svako najbolje govori o sebi i ono što ne bi da drugi znaju o njemu, poručio je ovo Nikola Šobot, kandidat za gradonačelnika Banjaluke sa podrškom SNSD-a i SPS-a, komentarišući jučerašnju izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukvića, da se u Banjaluci više ništa ne može obećati, jer su oni sve uradili.
Nikola Šobot - Foto: RTRS
Nikola ŠobotFoto: RTRS

- Kao i svaki drugi čovjek svakoga dana čujem i pročitam mnogo toga i kao većinu ljudi rijetko me šta može iznenaditi, još teže preneraziti. Ali, jedna rečenica, juče izgovorena naprosto me je šokirala - rekao je Šobot.

Šobot je naglasio da ovako nešto može reći samo neko egocentričan do krajnjih granica, kome je Banjaluka sredstvo, a ne cilj.

- Neko ko misli da je grad, koji najviše volim, počeo sa njim – završiće se bez njega. Banjaluka je toliko veliki grad – istorijom, potencijalima i značajem za Republiku Srpsku da u njemu uvijek ima posla. Onaj ko je u stanju da pomisli, a kamoli izjavi, da je u Banjaluci uradio sve nema više namjeru da bude na čelu grada nego da ga baci pod noge - istakao je Šobot.

Dodao je da se Banjaluka pod današnjim imenom prvi put pominje 1494. godine, te da je mnogo tragova boravka Ilira, Kelta, Rimljana na lokalitetu prestonice Republike Srpske.

- Ali da to neko ko misli da je veći i važniji od Banjaluke ne zna i neće da zna. Taj od sebe pred ogledalom, ne vidi Banjaluku - zaključuje Šobot.

Povezane vijesti:

Stanivuković: U Banjaluci se više ništa ne može obećati, jer smo mi sve uradili