latinica  ћирилица
22/07/2024 |  09:06 ⇒ 09:11 | Autor: TANЈUG

Košarkaši Srbija protiv Grčke u generalnoj probi pred Olimpijske igre

Košarkaši Srbije sastaju se sa Grčkom u posljednjem pripremnom meču pred početak Olimpijskih igara u Francuskoj.
Košarkaši Srbije (Foto: Tanjug/Nemanja Јovanović) - Foto: Twitter
Košarkaši Srbije (Foto: Tanjug/Nemanja Јovanović)Foto: Twitter

Srbija će protiv ekipe Vasilisa Spanulisa u "Areni" pokušati da napravi dobru uvertiru pred odlazak u Lil.

U nedjelju su srpski košarkaši bez većih problema nadigrali Јapan i vratili se na pobjednički kolosijek.

Prethodno su na egzibicionom turniru u Abu Dabiju zabilježena dva poraza koja su uz nekoliko sitnijih povreda pokazali da se srpski tim još uigrava za najznačajniji sportski događaj 2024. godine.

Prvo je Australija uz odličnu partiju Petija Milsa bila bolja, da bi Sjedinjene Države ubjedljivo nadigrale ekipu Svetislava Pešića.

Srpski selektor osim novog trijumfa na pripremama - prethodno su savladane Francuska i Holandija - može da bude zadovoljan i zdravstvenim biltenom koji sada izgleda mnogo bolje.

Bogdan Bogdanović je pokazao klasu protiv Јapana, a raduje i povratak Nikole Јovića koji zabilježio prve minute od okupljanja.

Međutim, iskusni stručnjak je izjavio da još uvijek ima dosta mjesta za napredak, naročito kada je fizička sprema u pitanju.

Sa druge strane, Grčka je nakon kvalifikacija u kojima je obezbijedila plasman na turnir odigrala samo jednu pripremnu utakmicu u kojoj je pobedila Portoriko.

Srbija će se na startu takmičenja sastati sa Sjedinjenim Državama 28. jula od 17.15, dok će drugi meč grupne faze odigrati protiv Portprika tri dana kasnije u istom terminu.

Posljednji susret na programu je trećeg avgusta, a protivnik će od 21.00 biti Јužni Sudan.