latinica  ћирилица
22/07/2024 |  10:51 | Autor: SRNA

Vulić: Sramotno i bijedno ponašanje Konakovića

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je Elmedina Konakovića koji dio voljene mu BiH treba da zahvati požar da bi se udostojio da odobri pomoć Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srbije?
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Konakovićevo ponašanje je više nego sramotno i bijedno. To nije vidjelo ni slova M od ministra inostranih poslova. Da gore Bihać, Bužim i još neki Konakoviću bitni dijelovi BiH, da li bi onda prihvatio pomoć te mrske mu države Srbije? - rekla je Vulićeva za Srnu.

Ona je istakla da Konakoviću ne smeta kada gore srpska zemlja i srpska ognjišta, naprotiv, to mu očito budi zadovoljstvo i sjetu na ratno vrijeme kada su pripadnici bošnjačkog naroda i takozvana Armija BiH palili sve što ima prefiks srpsko.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić apelovao je da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera u BiH ili će u suprotnom snositi odgovornost za bilo kakvo ugrožavanje materijalnih dobara ili ljudi u slučaju požara.

Kusturić je juče izjavio Srni da helikopter Helikopterskog servisa mora na redovni servis narednih sedam do 10 dana zbog prevelikog opterećenja i činjenice da je u prethodna dva dana bacio 140 tona vode na području opštine Ljubinje, gdje je, između ostalog, ugašen požar na liniji razgraničenja, čak i na području Federacije BiH.

- Iako je Srbija do sada slala tri zahtjeva, još nije dobila nikakav odgovor - dodao je Kusturić.