latinica  ћирилица
22/07/2024 |  11:38 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Počela petodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi (VIDEO)

Petodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj učestvuje oko 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u svih deset Policijskih uprava Republike Srpske, počela je danas i trajaće do petka.
Policija daruje krv - Foto: RTRS
Policija daruje krvFoto: RTRS

U jeku turističke sezone, kada je potreba za tečnošću koja život znači povećana, policajci Srpske žele da pokažu da osim što im je zadatak bezbjednost građana, da su tu za njih i kada treba darovati krv.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da će oko 500 pripadnika policije dobrovoljno dati krv u petodnevnoj akciji, što na određen način smatraju i svojom dužnošću, uz obavezu da štite Srpsku i građane.

- Mnogi naši pripadnici daju krv i mimo organizovanih akcija, jer to ne smatraju da je nešto posebno, već da je i to djelokrug njihovog posla. To je velika vrijednost MUP-a - rekao je Karan u Zavodu za transfuzijsku medicinu Srpske gdje pripadnici MUP-a daju krv.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Strahinja Јurišić zahvalio je pripadnicima MUP-a na dobrovoljnom davanju krvi, humanom gestu i pravovremenoj podršci stanovništvu i Zavodu.