latinica  ћирилица
22/07/2024 |  15:29 | Autor: SRNA

Crna Gora: Na oko 80 odsto kupališta voda odličnog kvaliteta, bezbjedna za kupanje

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 16. do 19. jula, pokazali su da je na oko 80 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvalitna.
Crna Gora - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Crna GoraFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Ovi rezultati, kako navode u Institutu za biologiju mora, potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

- U opštini Ulcinj, Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda bila je odličnog kvaliteta na njih 10, dobrog na tri, dok je na pet kacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta - saopšteno je.

Takođe se navodi da su analize pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 14 lokacija u opštini Bar.

- U opštini Budva, kvalitet morske vode je na 32 lokacije bio odličan, adobar i zadovoljavajući na po jednoj lokaciji - navodi Institut za biologiju mora.

Analize su pokazale da je u Kotoru na devet lokacija voda bila odličnog, na četiri lokacije dobrog, a na dva zadovoljavajućeg kvaliteta.

- U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 22 lokacije, od čega je na njih 18 ona bila odličnog, a na četiri dobrog kvaliteta - navode u saopštenju.