latinica  ћирилица
23/07/2024 |  07:02 ⇒ 11:01 | Autor: TANЈUG

Haris obezbijedila potrebnu podršku delegata za kandidaturu na izborima

Potpredsjednica SAD Kamala Haris izjavila je danas da je obezbijedila podršku većine delegata Nacionalne demokratske konvencije da postane kandidat Demokratske stranke za predstoječe predsjedničke izbore.
Kamala Haris (Foto: EPA/TING SHEN / POOL) -
Kamala Haris (Foto: EPA/TING SHEN / POOL)

- Ponosna što sam obezbijedila podršku koja je potrebna da postanem kandidat naše stranke, i kao "ćerka Kalifornije", ponosna sam što je delegacija moje matične države pomogla da naša kampanja bude na vrhuncu. Radujem se što ću uskoro i zvanično prihvatiti nominaciju - rekla je ona, prenosi Si-En-En.

Takođe je istakla da joj je cilj da pobijedi republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa.

- Tokom narednih nekoliko meseci, putovaću širom zemlje i razgovarati sa Amerikancima o svemu. U potpunosti namjeravam da ujedinim našu stranku, našu naciju i pobijedim Donalda Trampa u novembru -  izjavila je Kamala.

Anketa AP koja je sprovedena među delegatima demokrata pokazala je da bi Haris mogla da ima podršku 2.538 delegata, što je znatno više od 1.976 potrebnih za pojbedu na glasanju delegata idućih nedejlja.

Predsednik Demokratskog nacionalnog odbora DŽejmi Harison rekao je da će stranka dati predsjedničkog kandidata do 7. avgusta.

Delegati se još uvijek mogu da se predomisle prije 7. avgusta, ali niko drugi nije dobio nijedan glas u anketi AP-a, a 57 delegata reklo je da su neodlučni.