latinica  ћирилица
23/07/2024 |  09:40 ⇒ 10:09 | Autor: RTRS

Dodik: Sistem u BiH je neodrživ; Stranci utiču na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji (VIDEO)

Ekspanzija bošnjačke političke laži je u stalnom porastu, a krenulo je sve sa bivšom ministarkom inostranih poslova iz SDA Biserom Turković, rekao je u našem Јutarnjem programu predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- SDA je razvila opasnu strkturu sa bivšim direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem, koja je išla čak do te mjere da su pravili spiskove nepodobnih za likvidacije. Mi i ne očekujemo da će se njihova politika promijeniti prema nama - rekao je Dodik.

Ističe da zna da je za bošnjačku politiku Republika Srpske neprihvatljiva.

- Oni svako jutro ustaju na mržnji prema Republici Srpskoj, šta toga dana donijeti loše, pa tek onda ih grije ljubav prema BiH. Sistem u BiH je takav da vi ne možete puno da birate i taj sistem je neodrživ - naveo je Dodik.

Naglasio je da stranci utiču na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji BiH.

- Osnovna primanja Kristijana Šmita su 24.000 evra, pa odvojen život još 8.000 evra, pa ne plaćate porez na platu, i sve ostale privilegije koje ima ukupno izađu na 40.000 evra. Takvu platu nema ni jedan visoki zvaničnik Evropske unije - rekao je Dodik.

Istakao je da je BiH je potpuno ij, 30 godina poslije rata.

- Mi nemamo ni jedan trenutni niti perspektivni razlog da ostanemo u BiH - rekao je Dodik.

Istakao je da Zapad vodi hibridni rat protiv Srpske.

-  Mi smo za njih stalno pred bankrotom. Ako je to tačno, onda smo mi šampioni prevazlaženja problema, jer nikako da bankrotiramo. Sve je to apsolutna laž. Mi smo najmanje zadužena republika u okruženju. Laž ne može da bude održiva politika. Јadna je ta američka Ambasada kada se mora služiti time - naveo je Dodik.

Rekao je da Republika Srpska u ovom trenutku ima najveći broj zaposlenih radnika, 298.000.