latinica  ћирилица
23/07/2024 |  10:22 ⇒ 11:38 | Autor: RTRS

Dodik: Netačne tvrdnje o finansijskim problemima Srpske (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u našem Јutarnjem programu da o vođenju permanentnog hibridnog rata protiv Srpske govore posljednje i apsolutno netačne tvrdnje stranih faktora, pogotovo američke Ambasade u BiH, da je Srpska navodno pred finansijskom propašću i da će bankrotirati.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je rekao da se u tom pogledu Srpskoj definitivno nastoji nanijeti šteta neprekidnim slanjem javnih poruka o njenom navodnom negativnom finansijskom položaju, istakavši da su takvi i slični potezi američke Ambasade, koja nastoji da tobože postane "knjigovođa", prizemni, pa i smiješni.

- Sve to je apsolutna laž. Srpska je danas najmanje zadužena u okruženju i mi smo na primjer ove godine iz vlastitih izvora vratili 250 miliona KM više čime smo smanjili zaduženost sa 34 na 32 odsto - rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da Srpska ima novac u inostranstvu, ali da ga pod pritiskom američkih faktora, nažalost, ne može transferovati jer je američka Ambasada zaprijetila bankama u Srpskoj da će biti ozbiljno kažnjene ako to budu radili za Vladu Srpske.

On je rekao da i mnoge firme u Srpskoj zbog takvih neopravdanih poteza stranih faktora, usmjerenih prema Srpskoj, pa i njegovoj porodici, imaju probleme.

- Ponoviću, primitivna je i lažna ta priča američke Ambasade da će Srpska bankrotirati i propasti. Ta politika je neodrživa - zaključio je Dodik