latinica  ћирилица
23/07/2024 |  11:06 ⇒ 11:09 | Autor: RTRS

Poziv svim Srbima u Americi da podrže Trampa (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je potpuno uvjeren da će republikanski kandidat za predsjednika SAD na predstojećim izborima Donald Tramp ostvariti pobjedu, te uputio poziv svim Srbima u SAD koji imaju pravo glasa da podrže Trampa.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official)

- Za Srbe je dobro da pobijedi Tramp, jer će u najmanju ruku to oslabiti pritisak ili će biti manji taj rigidni pritisak koji imamo sada na Republiku Srpsku i vjerujem da će doći do promjena - rekao je Dodik gostujući u našem Јutarnjem programu.

On je naveo da, kada pobijedi Tramp, svi ambasadori moraju da podnesu ostavke, ističući da će predstavnici Republike Srpske nastojati da dođu do Trampovog tima i da objasne o čemu je ovdje riječ.

- Američki ambasador u BiH Majkl Marfi je već otišao i ovo što čini to radi da bi se lično osvetio zato što ima ozbiljan neuspjeh - istakao je Dodik.

On je rekao da je Tramp imao puku sreću da preživi nedavni atentat, ističući da muslimani u Federaciji BiH nijednom riječju nisu osudili takav čin, iz čega čovjek može da zaključi da su oni željeli da se desi njegovo ubistvo.

Dodik je istakao i da je mađarski premijer Viktor Orban sada jedini državnik u Evropi koji se zalaže za mir i zaustavljanje rata u Ukrajini.

- Pobjeda Trampa, konekcija sa Orbanom i mi u Srpskoj koji imamo određene konekcije sa Trampovim timom - sigurno će uticati na to da dođe do određenih promjena - zaključio je Dodik.