latinica  ћирилица
23/07/2024 |  11:36 ⇒ 13:36 | Autor: Agencije

Pešić saopštio konačan spisak od 12 igrača za OI

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, odabrao je 12 igrača za predstojeće reprezentativne obaveze. Sa šireg spiska otpisana su četiri imena: Ognjen Јaramaz, Aleksej Pokuševski, Dušan Ristić i Aleksa Radanov.
Svetislav Pešić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Svetislav Pešić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Košarkašku reprezentaciju Srbije u Parizu odnosno Lilu će činiti: Bogdan Bogdanović, Nikola Јokić, Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Јović, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Uroš Plavšić.

Iako je bilo nedoumica oko Davidovca zbog povrede, srpski košarkaš će očigledno biti spreman da izađe na teren kao i Јović koji se takođe oporavljao u prethodnom periodu.

Takođe, bilo je naznaka da bi 12. igrač oko kog je bilo nedoumica mogao da bude Plavšić koji je tokom pripremnog perioda dobijao šansu da se pokaže. Protiv Grčke je imao solidnu sekvencu i tako sebi definitivno osigurao mjesto.

Srbija je u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Јužnim Sudanom i Portorikom. Prvi meč Orlovi igraju sa Amerikancima u nedjelju od 17.15.