latinica  ћирилица
23/07/2024 |  11:57 ⇒ 12:13 | Autor: TANЈUG

U Nišu položen kamen temeljac za novu fabriku "Ariston"

U Nišu je danas položen kamen temeljac za novu fabriku italijanske kompanije "Ariston", koja će, prema očekivanju investitora, već 2025. godine imati izvoz vrijedan 240 miliona evra.
Vučić na polaganju kamena temeljca za novu fabriku kompanije "Ariston" (Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ) -
Vučić na polaganju kamena temeljca za novu fabriku kompanije "Ariston" (Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ)

U niškom "Aristonu" će se praviti najpoznatije pumpe za grijanje i ona će širiti svoj asortiman.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će ova investicija donijeti mnogo toga Nišu i gradovima koji ka njemu gravitiraju i zahvalio vlasnicima kompanije porodici Marloni na odluci da ovdje ulože svoj kapital.

- Ovo je deseta fabrika kojoj u Nišu polažem kamen temeljac - rekao je Vučić i dodao da danas u Nišu formalno radi 22.000 ljudi više nego prije deset godina.

On je pozvao sve građane Srbije da rade teže i uče više, da mijenjaju sebe da bi mogli da stignu Evropu za vrlo kratko vrijeme, da stignu zemlje koje su bile 300 godina ispred Srbije.

Vučić je naveo da će budžet Niša biti povećan sa oko 90 miliona evra na 170 do 180 miliona, ali da je i to malo, pa će morati raditi sve dok budžet Niša ne bude pola milijarde evra.

- Moraćemo mnogo da radimo, kako bi se to ubrzalo i promenilo. Ovo je najbolji put i najbolji način da to uspemo - naglasio je Vučić.