latinica  ћирилица
23/07/2024 |  14:07 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Gligorić: Čelinac sve privlačniji za investitore

Opština Čelinac postaje sve privlačnija za investiranje, kako domaćim, tako i stranim investitorima koji proširuju svoje poslovanje. Zahvaljujući pozitivnom privrednom ambijentu, u posljednjih nekoliko godina broj privrednih subjekata u toj lokalnoj zajednici u stalnom je porastu, izjavio je načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić, gostujući u programu Radija Republike Srpske.
Vlado Gligorić - Foto: RTRS
Vlado GligorićFoto: RTRS

Kako je naglasio, u toku je izgradnja i rekonstrukcija nekoliko putnih pravaca koji će obezbijediti povezivanje rubnih dijelova opštine sa susjednim lokalnim zajednicama, a intenzivno se radi i na proširenju i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

Gligorić je istakao da su u opštinskom budžetu predviđena sredstva za nabavku opreme za sva tri čelinačka komunalna preduzeća.

Dan i krsna slava opštine Čelinac, Sabor Svetog Arhangela Gavrila, i ove godine, kako je rekao, obilježava se tradicionalnim kulturnim i sportskim manifestacijama, tokom mjeseca jula i u prvoj sedmici avgusta.

- Na dan slave, 26. jula, u hramu Svetog Arhangela Gavrila biće služena liturgija uz slavski obred, a nakon toga, u spomen-kapeli, biće služen parastos poginulim borcima čelinačkog kraja - rekao je Gligorić i dodao da će istog dana u kinosali biti održana i Svečana akademija, a u subotu, 27. jula, na platou uz gradsko šetalište biti priređen zabavni program.