latinica  ћирилица
23/07/2024 |  16:34 ⇒ 16:45 | Autor: SRNA

Prihvaćeni ugovori o zajmu i grantu za projekat centralnog grijanja na Palama

Predsjedništvo BiH prihvatilo je danas Ugovor o zajmu i Ugovor o grantu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, za projekat centralnog grijanja na Palama.
Redovna sjednica Predsjedništva BiH - Foto: RTRS
Redovna sjednica Predsjedništva BiHFoto: RTRS

Predsjedništvo BiH prihvatilo je i izmjene i dopune Sporazuma o zajmu i Projektnog sporazuma Republike Srpske između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat oporavka i podrške firmama.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je i sporazuma o grantu - projekat za jačanje nadzora nad javnim preduzećima u BiH, zaključen između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Međunarodne asocijacije za razvoj.

Prihvaćen je i sporazum o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, za projekat unapređenja geoprostorne infrastrukture i procjene vrijednosti nekretnina.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Francuske Emanuela Makrona i predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha, koji je upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću za učestvovanje na "Samitu o sportu i održivom razvoju", koji će biti održan 25. jula u palati Luvr u Parizu.