latinica  ћирилица
23/07/2024 |  16:43 ⇒ 16:44 | Autor: SRNA

Sindikat RiTE Gacko zatražio sastanak sa nadležnima

Sindikat Rudnika i termoelektrane Gacko zatražio je hitan sastanak sa upravom RiTE Gacko i Elektroprivrede Republike Srpske resornim ministrom i predsjєdnikom Vlade Srpske o svim problemama u ovom preduzeću.
RiTE Gacko - Foto: RTRS
RiTE GackoFoto: RTRS

U saopštenju Sindikata je navedeno da je juče održan sastanak Uprave i Sindikata RiTE Gacko, te da radnicima kasni plata i da su 15 dana u julu bili neosigurani i lično su plaćali zdravstvene usluge.

Iz Sindikata RiTE Gacko traže od nadležnih momentalnu uplatu doprinosa za junsku platu, naplatu svih dugovanja prema radnicima prema Kolektivnom ugovoru i Zakonu.

Iz Sindikata su ukazali na probleme nezavidne finansijske i organizacione situacije sa povećanim troškovima proizvodnje, smanjenom snagom na mreži, velikim obavezama prema dobavljačima i niskom proizvodnjom otkrivke i uglja.

Apel je upućen Vladi, Ministarstvu energetike i rudarstva, te upravama ERS-a i RiTE Gacko od kojih je zatražena hitna reakcija, navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik Sindikata Željko Tepavčević.