latinica  ћирилица
23/07/2024 |  18:14 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Rodićeva na čelu Izbornog štaba SPS: Izlazimo na izbore u 33 lokalne zajednice

Socijalistička partija Srpske će na predstojećim izborima izaći u 33 lokalne zajednice, od kojih ćemo u 29 nastupiti samostalno, dok ćemo u četiri zajednice biti dio koalicija, izjavila je Јelena Rodić, šef Izbornog štaba SPS-a.
Јelena Rodić - Foto: Ustupljena fotografija
Јelena RodićFoto: Ustupljena fotografija

- Ovo je veliki korak za našu partiju i pokazuje našu posvećenost lokalnim zajednicama i njihovim specifičnim potrebama - naglasila je Rodićeva, koja je i predsjednica Foruma žena SPS.

Ova odluka potvrđuje posvećenost SPS-a jačanju ženskog liderstva i unapređenju političkog angažmana žena u Republici Srpskoj. Јelena Rodić, kao dugogodišnja aktivistkinja i liderka unutar SPS-a, ima bogato iskustvo u organizaciji i vođenju kampanja. Njeno imenovanje na ovu ključnu poziciju naglašava značaj koji SPS pridaje ravnopravnosti polova i učešću žena u političkom životu, saopšteno je iz SPS-a.

- Naša strategija je jasna. U 29 lokalnih zajednica ćemo nastupiti samostalno, gdje ćemo predstaviti naše programe i ideje bez kompromisa. U Čelincu, Srpcu, Bijeljini i Brčkom smo odlučili da se udružimo s drugim partijama kako bismo povećali šanse za uspjeh i osigurali da naši ciljevi budu ostvareni. Ove koalicije su pažljivo odabrane i temelje se na zajedničkim vrijednostima i ciljevima - rekla je Rodićeva.

Kampanja SPS-a će biti usmjerena na promociju socijalne pravde, ekonomske stabilnosti i održivog razvoja, uz poseban fokus na unapređenje položaja žena i mladih u društvu.

Rodićeva je istakla da će se zalagati za transparentnost i odgovornost u vođenju kampanje, te za aktivno učešće svih članova i simpatizera SPS-a.

- Naša vizija je jasna - želimo stvoriti pravedno društvo u kojem će svi građani imati jednake šanse za napredak. Na ovim izborima, naš cilj je ostvariti značajan uspjeh i pokazati da SPS ima rješenja za probleme sa kojima se suočava naš narod - izjavila je Rodić, dodajući da se raduje podršci građana i vjeruje da zajedno mogu postići mnogo.