latinica  ћирилица
23/07/2024 |  19:17 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Prijedor: Projekat vodosnabdijevanja vrijedan 2,4 milona KM (VIDEO)

Novim projektom vodosnabdijevanja, vrijednim 2,4 milona KM, planirana je rekonstrukcija i dogradnja vodovodne mreže u nekoliko gradskih i prigradskih naselja. 350 domaćinstava biće prvi put priključeno na gradski vodovod.
Prijedor - Foto: RTRS
PrijedorFoto: RTRS

Projektom je obuhvaćeno naselje Donji Orlovci, koje nije spojeno na gradski vodovod. U jednom dijelu naselja voda iz bunara nije za piće, jer je puna željeza.

Vodovodna mreža biće obnovljena u Orlovači i dijelu Urija između Prvomajske i Ulice Milana Vrhovca. Izgrađena je prije 60 godina i njen kapacitet nije dovoljan.

Realizacijom projekta, bolje snabdijevanje trebalo bi da dobije 650 domaćinstva. Prvi put, na gradski vodovod, biće ih priključeno 350.

- Cjevovodi su dotrajali, imamo velike gubitke na mreži, što prouzrokuje i lošije vodosnabdijevanje, a sa rekonstrukcijom ovih projekata, odnosno postojeće mreže, dobićemo uredno snabdijevanje za preko 950 domaćinstava - kaže direktor Vodovoda Dragoslav Kabić.

Projekat je vrijedan 2,4 miliona KM, 65 odsto je kredit kod Evropske investicione banke, a 35 odsto grant Evropske unije iz Investicionog okvira za zapadni Balkan. Tender je raspisan.