latinica  ћирилица
24/07/2024 |  08:54 ⇒ 12:22 | Autor: SRNA

Tramp: Bajden ne može sam da donosi odluke

Bivši predsjednik SAD i kandidat republikanaca Donald Tramp doveo je u pitanje povjerenje američkog predsjednika DŽozefa Bajdena u potpredsjednika Kamalu Heris, kao i njegovu sposobnost da donosi odluke bez konsultovanja vašingtonskih birokrata.
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER, ilustracija) -
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER, ilustracija)

- Da li lažljiva Kamala Heris smatra da je DŽo Bajden spreman da vodi SAD u narednih šest mjeseci? Ona mora da odgovori na to pitanje. Čini se da DŽo sada prenosi svoja predsjednička ovlaštenja neizabranim birokratama u Vašingtonu. On ne vjeruje ni svom potpredsjedniku. Ko upravlja državom? - napisao je Tramp na društvenoj platformi Truth social.

Bajden je juče potpisao memorandum u kojem je svoja predsjednička ovlaštenja prenio na američkog ministra finansija DŽenet Јelen i državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, koji će biti odgovorni za sprovođenje funkcija i ovlaštenja u okviru Zakona o obnovi ekonomskog napretka i mogućnosti za Ukrajince.

Američki predsjednik je tokom vikenda odustao od kandidature za ovogodišnje predsjedničke izbore u SAD i podržao Harisovu kao kandidata Demokratske stranke.

Tramp smatra da Harisova nije najbolji mogući kandidat demokrata.