latinica  ћирилица
24/07/2024 |  21:28 ⇒ 22:30 | Autor: RTRS

Uprkos porazu Borac odličan u Solunu; Rezultat koji daje nadu (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su u Solunu od PAOK-a 3:2 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Borac je odigrao odlično protiv favorizovanog rivala.
FK Borac Banjaluka (foto: facebook.com/fkboracbanjalukaa) -
FK Borac Banjaluka (foto: facebook.com/fkboracbanjalukaa)

Nije podlegao pritisku te je na kraju izborio rezultat koji mu daje nadu da može u revanšu u Banjaluci da dođe do čuda i prolaska u dalje takmičenje.

      View this post on Instagram

A post shared by FK Borac Banja Luka (@fkboracbanjaluka)

Paok je poveo u 17.minuti golom Kulirakisa. Pet minuta kasnije izjednačio je Erera s bijele tačke. U 39.minuti 2:1 za Paok. Ponovo je strijelac Kulirakis.

Ipak u drugoj minuti nadoknade asistencija Vukovića za Kulašina koji izjednačuje na 2:2. U drugom poluvremenu Borac se organizovano branio, a Paok je do konačnih 3:2 došao u 52.minuti kada je Ekong kaznio lošu procjenu golmana Šiškovskog.

Revanš meč na programu je za sedam dana u Banjaluci.

      View this post on Instagram

A post shared by FK Borac Banja Luka (@fkboracbanjaluka)

Tok meča:

Golom Trost-Ekonga u 51. minuti Paok je poveo sa 3:2.

U prvih 45 minuta postignuta su četiri gola, po dva sa obje strane. Domaćini su poveli u 17 minutu golom Koulierakisa, da bi četiri minute kasnije crveno-plavi izjednačili.

Precizan sa bijele tačke bio je Herera.

Novo vođstvo ekipe iz Soluna zabilježeno je u 39. minutu, ali se Banjalučani ne predaju te u posljednjem minutu prvog dijela utakmice ponovo izjednačavaju. Mrežu PAOK-a ovoga puta pogađa Kulašin.

Pobjednik dvomeča između Borca i PAOK-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ide na boljeg iz duela Malmea i KI Klaksvika, dok će poraženi u ova dva dvomeča odmjeriti snage u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.