latinica  ћирилица
25/07/2024 |  10:38 ⇒ 14:21 | Autor: RTRS

Višković: Ponovno oglašavanje Ambasade SAD u BiH je urušavanje ugleda nosilaca vlasti u Srpskoj

Ponovno oglašavanje Ambasade SAD-a u BiH na mreži Iks je dodatna potvrda onoga o čemu već govorimo, a to je konstantno medijsko spinovanje i urušavanje ugleda nosilaca vlasti u Republici Srpskoj, izjavio je premijer Srpske Radovan Višković.
Radovan Višković (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Radovan Višković (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

Višković je naglasio da se "postavlja pitanje koja je to uloga jedne ambasade u nekoj zemlji, pa makar to bila i BiH, a odgovor je i više nego jasan - sve suprotno od onoga što čini ambasada SAD-a u BiH".

- Zaista ovakvi medijski spinovi pomenute ambasade nisu ništa drugo već nasilan pokušaj kreiranja loše slike u javnosti koja se odnosi na finasijsku stabilnost Srpske i njeno političko rukovodstvo. U potpunosti razumijem napore službenika Ambasade SAD-a u BiH jer imaju složen zadatak da se lažima bore protiv činjenica i svijesti naroda koja je i više nego sposobna da razumije šta je stvarno stanje, a šta medijski spinovi i zapadni sistem propagande zasnovan na lažima. Nije im lako, ni u profesionalnom, ni u moralnom smislu - poručio je Višković. 

Višković je istakao da je "važno napomenuti da sve pomenute pojedinosti koje su javno iznošene u javnosti od strane rukovodstva Srpske, a tiču se finansijske stabilnosti Srpske javno su dostupne i nalaze se na sajtovima Vlade Srpske i Narodne skupštine Srpske, te su dostupne, transparentne i provjerljive".

- Takođe, pokušaji blokade finansijskih tokova od strane SAD-a nisu ništa drugo već gruba demonstracija sile u vidu određenog monopola na finansijskom tržištu, što se u krajnjem slučaju reflektuje i dovodi do ugrožavanja osnovnih ljudskih prava - poručio je Višković.

Podsjetimo, Američka ambasada u BiH uputila je novu kritiku vlastima u Republici Srpskoj, i ponovo se zapitali "gdje je novac koji Srpska posuđuje."