latinica  ћирилица
27/07/2024 |  11:32 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Položeni vijenci i održana Svečana akademija za Dan opštine; Dok je srpskog naroda Drvar će biti slobodan (FOTO)

U Drvaru su u okviru obilježavanja Dana opštine položeni vijenci na Spomenik žrtvama fašističkog terora, a održan je i svečana sjednica Opštinskog vijeća.
Polaganja vijenca u Drvaru - Foto: RTRS
Polaganja vijenca u DrvaruFoto: RTRS

Vijence na spomeniku palim borcima u Drugom svjetskom ratu između ostalih položili su i Nemanja Davidović, izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Јelena Žarić Kovačević, izaslanica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, ANja Ljubojević, potpredsjednica NSRS.

Polaganja vijenca u Drvaru

- Čemu nas uči ovaj dan, šta je pouka? U potpunom beznađu Drugog svjetskog rata i ustaškog genocida narod ovog kraja oslobodio je je Drvar i okolinu. To herojstvo naših pretaka predstavljao je simbol slobode u svim republikama bivše Јugoslavije. Oni su to slobodu donijeli bukvalno golim rukama, i zato sjećanje na njih nikada ne smije da izblijedi. Imate punu podršku Srbije i srpskog naroda da živite životom dostojnim čovjeka. Dok je ovog naroda Drvar će biti slobodan - poručila je Јelena Žarić Kovačević, izaslanica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je da će u narednom periodu nastaviti da grade Drvar i stvaraju bolje uslove za život stanovnika, u nadi da će Srbija i Srpska nastaviti nesebično da pomažu Drvaru kao najvećoj srpskoj povratničkoj sredini u FBiH.

Svečana akademija povodom dana opštine Drvar

- Dan opštine Drvar je veoma bitan za nas sve i samo prisustvo ljudi iz institucija Srpske ali i Srbije govori o opredjeljenosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića opredjeljenost da se narodu koji ovdje živi pomogne i da ostane na ovim prosotrima. Ovaj datum je važan u istoriji našeg naroda, kada smo ustali protiv najvećeg zla 20. vijeka - rekao je ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

Direktor Radija Republike Srpske Dragan Pajić istakao je da naši slušaoci u Grahovu, Drvaru, Glamoču, Petrovcu, Banjaluci i Trebinju pripadaju jedinstvenom medijskom i informativnom prostoru.

- Mi koristimo tu činjenicu, i želimo da se čujemo na ovim prostorima. Uspjeli smo u tome kada je saradnja sa radio Drvarom u pitanju. Naš program se reemituje na ovim prostorima, a mi ćemo dalje nastaviti saradnju i pomoć Radio Drvaru - rekao je Pajić.