latinica  ћирилица
27/07/2024 |  17:09 ⇒ 17:50 | Autor: TANЈUG

Vučić: Ponosan sam kako je Srbija predstavljena u Parizu; Makron dolazi u septembru (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u "Srpskoj kući" u Parizu da je veoma ponosan na to kako je Srbija predstavljena na Olimpijskim igrama u tom gradu.
OI (Foto: https://x.com/MiloradDodik) -
OI (Foto: https://x.com/MiloradDodik)

- Baš sam ponosan na to kako je Srbija predstavljena i imali smo privilegiju da ugostimo francuskog ministra trgovine, gospodina Ristera. Tu je bio Rene Rokas, koji je francuski zastupnik za dijalog i jedan od bliskih ljudi predsjednika Makrona. Bilo je i više poslanika iz različitih političkih partija koji su došli u "Srpsku kuću" - rekao je Vučić.

Izrazio je uvjerenje da će "Srpska kuća" biti dom, ne samo srpskim sportistima već i mnogim Srbima koji žive u Parizu.

- Tako da će dolaziti u svoju kuću. Drago mi je što danas možemo da ugostimo ovdje i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika - rekao je Vučić.

Rekao da predstoji teška utakmica srpskih košarkaša sa Amerikancima i da će predsjednik Dodik biti na toj utakmici i da je on spriječen zbog političkih obaveza da prisustvuje toj utakmici.

Ponosan sam na Srbiju, u septembru dolazi Makron

Vučić je najavio da će do 5. ili 6. septembra ugostiti francuskog predsjednika Emanuela Makrona i ocijenio da je poslije posjete njemačkog kancelara Olaf Šolca i predsjednika Kine Si Đinpinga malo svjetskih lidera imalo takve posjete u kratkom roku kao što ih ima Srbija.