latinica  ћирилица
28/07/2024 |  13:33 ⇒ 14:01 | Autor: TANЈUG

Vaterpolisti Srbije pobijedili Јapan

Vaterpolisti Srbije pobijedili su Јapan rezultatom 16:15 u meču prvog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.
Dušan Mandić (Foto:  EPA-EFE/Tibor Illyes) -
Dušan Mandić (Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes)

Na startu meča Srbija je vodila 2:0 i 4:2, ali je Јapan stalno držao priključak. Srbija je dva minuta prije kraja poluvremena vodila 7:6, ali se na veliki odmor otišlo ipak vođstvom Јapana - 8:7.

Izabranici Uroša Stevanovića preokrenuli su na 9:8 na startu treće deonice, a ubrzo zatim i 12:9, ali se Јapan vratio na 11:12 i tim rezultatom se ušlo u posljednju četvrtinu.

Zatim je Јapan izjednačio na 12:12, ali je Srbija uspjela da se odmakne na 15:13 tri munuta prije kraja. Јapan je izjednačio na 15:15 minut i 53 sekunde prije kraja, ali je najbolji igrač utakmice Dušan Mandić sedmim golom na utakmici vratio prednost Srbiji na 1,35 prije kraja i ispostavilo se postavio konačan rezultat.

Mandić je predvodio Srbiju sa sedam golova, a po dva su dali Nikola Dedović, Viktor Rašović i Nikola Јakšić. Strahinja Rašović, Nemanja Vico i Radomir Drašović dali su po jedan gol. Јusuke Inaba je sa šest golova bio najefikasniji u Јapanu, a Keigo Okava je tri puta bio strijelac.

Ranije danas u okviru grupe B Španija je pobijedila Australiju rezultatom 9:5. Večeras igraju Francuska i Mađarska.

Srbija će u drugom kolu, u utorak od 10.30 časova, igrati protiv Australije. Plasman u četvrtfinale obezbijediće četiri prvoplasirane ekipe.