latinica  ћирилица
28/07/2024 |  13:56 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

FK Borac: Zahvalnost Dodiku za sve što je učinio za klub

Banjalučki Fudbalski klub Borac zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na pozivu za prijem igrača i uprave ovog kluba, ali i za sve što je uradio za Borac.
FK Borac Banjaluka (foto: facebook.com/fkboracbanjalukaa) -
FK Borac Banjaluka (foto: facebook.com/fkboracbanjalukaa)

- Od prvih stranica priče pod nazivom "Evropski Borac" naš klub dobio je veliku podršku Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, koji je prepoznao značaj FK "Borac" kao jednog od najvećih sportskih simbola Republike Srpske - saopšteno je iz FK Borac.

U saopštenju se navodi da u sportu nema uspjeha bez ulaganja i naglašava da je zahvaljujući Dodiku ovaj klub u protekle četiri godine dobio finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 12 miliona KM i da je ta finansijska pomoć pomogla Borcu da se vrati nesmetanom funkcionisanju, ali i da nastavi sa daljim razvojem.

Iz Borca su dodali da su davno prošla vremena kada su u klub stizale tužbe za dugovanja sa svih strana, od bivših igrača do dobavljača, a da se zahvaljujući velikoj podršci Dodika danas diče stabilnim poslovanjem na svim nivoima.

- Budžet FK Borac danas je među prvih pet u premijerligaškom društvu, a obezbijeđen je od strane klupskog rukovodstva, sponzora i Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske. Klupski budžet dovoljan nam je da se borimo za trofeje u ovdašnjem fudbalu, ali ne i za veliki iskorak na evropskoj sceni za koji svi živimo - dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u utorak, 30.jula, organizovati prijem za fudbalere i upravu FK Borac.

- Želim da im dam podršku pred utakmicu sa Paokom, da ostvare što bolji rezultat na ponos i radost svih nas u Republici Srpskoj - naveo je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

FK Borac je prvu utakmicu sa Paokom u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubio u Solunu rezultatom 3:2 i u srijedu ga očekuje revanš u Banjaluci.