latinica  ћирилица
28/07/2024 |  14:45 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Ekološko-obrazovni kamp u Subotici okupio 103 djece iz srpske dijaspore

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Đakom domu u Subotici ekološko-obrazovni kamp na kojem učestvuje 103 djece srpskog porijekla iz dijaspore.
Subotica - ekološko - obrazovni kamp - Foto: SRNA
Subotica - ekološko - obrazovni kampFoto: SRNA

Milićević je rekao da mu je drago što se na kampu okupilo toliko mladih učesnika koji su stigli iz različitih dijelova Evrope, ističući da njihovo učešće na ovoj manifestaciji svjedoči koliko je snažna veza između srpskog naroda naroda bez obzira na geografsku razdaljinu.

- Važno je da se gradi zajedništvo, duh prijateljstva i da se nikada ne zaboravi šta je to što vas sve okuplja. Gde god živeli zajednički imenitelj je Srbija koja nas okuplja - poručio je Milićević.

On je istakao da mu je posebno drago što su na kampu i djeca iz Štrbca, južne srpske pokrajine, saopšteno je iz kabineta ministra bez portfelja.

- Vi treba da znate da srce svakog od nas, srce svakog Srbina gde god živeo, uvek kuca za vas i da će uvek biti uz vas, ma koliko bilo teško - rekao je Milićević.

On je ocijenio da je učešće u radu kampa prilika za mališane iz srpske dijaspore da nauče više o ekologiji, da kroz druženje nauče više o srpskoj tradiciji, kulturi i ćirilici, kao i da usavrše svoje znanje srpskog jezika.