latinica  ћирилица
28/07/2024 |  15:08 ⇒ 15:11 | Autor: RTRS

Savić Banjac: Mora se mjesto pomoćnika ministra opravdati

SPS nikad nije u proceduru Skupštine grada uputio niti jedan prijedlog značajan za Banjaluku i Banjalučane. Naravno, mnogo je lakše veliki broj funkcija koje je SPS dobio pravdati napadima i bombastičnim naslovima, poručila je narodni poslanik Mirna Savić Banjac, komentarišući izjavu portparola SPS Milana Unčanina koji je govorio o mreži portala i, kako je rekao, novinarima na platnom spisku gradonačelnika Draška Stanivukovića.
Mirna Savić Banjac i Nebojša Drinić - Foto: Ustupljena fotografija
Mirna Savić Banjac i Nebojša DrinićFoto: Ustupljena fotografija

- Razumijem mladog Unčanina, mora se mjesto pomoćnika ministra opravdati, ali njegove izjave nemaju puno veze sa realnošću. Medijski prostor pomenuta podružnica dobija isključivo plaćenim objavama. Ako je iko žrtva fantomskih medija, portaloida i lažnih vijesti, onda su to Draško Stanivuković i njegovi saradnici. Godinama trpe laži u režiji medija koji su dio režima i koji su nastali zbog blaćenja pojedinih ljudi, portala i profila koji nemaju veze sa novinarstvom -  rekla je Savić-Banjac.

Kako ste glasni kada treba braniti šefa, poručuje Savić-Banjac, a tihi kada je u pitanju bilo koji problem građana.

- Ostavite novinare na miru! Ne crtajte im mete na čelo, ova profesija je mnogo toga pretrpjela i sad treba da trpe uvrede i prozivanja i od nekog Selakovog đaka. Kad se već izvjesni mladi gospodin oglasio, zašto mu ne smeta da Pejka Medić, koju takođe pominje, trpi nevjerovatnu torturu već nekoliko godina? Nakon prijetnji smrću u Sarajevu, nakon što je tri godine bila pod mjerama policijske zaštite, posljednjih godina i u Republici Srpskoj trpi nevjerovatnu torturu i neopisive gnusne pisanije od strane lažnih portala, gdje se diskredituje i ona kao žena, njena porodica i gdje joj je ponovo ugrožena bezbjednost. Umjesto da pruži podršku novinarki Pejki u borbi protiv ovakvih pojava kojim se već bavi Okružno javno tužilaštvo, mladi gospodin neosnovano dodatno napada - poručila je Savić-Banjac.