latinica  ћирилица
28/07/2024 |  20:07 | Autor: RTRS

Milošević: Da li je moguće da je gradonačelnik "zavrnuo" vodu ljudima da bi došao do novog kredita

Šef Kluba odbornika SPS-a Darko Milošević zatražio je hitno izjašnjenje od gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.
Darko Milošević - Foto: RTRS
Darko MiloševićFoto: RTRS

- Pitam u ime građana, da li je tačna informacija da je gradonačelnik Stanivuković dao nalog odgovornima u Vodovodu da se zavrće voda pojedinim naseljima kako bi na taj način došao do kredita do 10 miliona KM kojim je imao namjeru da pokrije stvorene dugove, a dio da mu ostane za predizbornu kampanju? - izjavio je Milošević.

Milošević naglašava ozbiljnost situacije:

-Ove tvrdnje su izuzetno ozbiljne i zahtijevaju hitan odgovor. Ako su istinite, to bi značilo da se manipuliše osnovnim životnim potrebama građana radi političkih i finansijskih interesa. Građani zaslužuju transparentnost i odgovornost od svojih izabranih predstavnika - istakao je Milošević.

On je dodao da su građani Banjaluke već predugo suočeni sa brojnim problemima koji se ne rješavaju.

- Zanemarivanje potreba građana radi političkih ciljeva je neprihvatljivo. Ako je gradonačelnik Stanivuković zaista dao takav nalog, to bi bila ozbiljna zloupotreba položaja i povjerenja koje su mu građani ukazali - rekao je Milošević.

Milošević je takođe istakao da je neophodno hitno preispitati način na koji se upravlja gradskim resursima.

- Građani Banjaluke zaslužuju bolje. Zaslužuju upravu koja će raditi u njihovom najboljem interesu, a ne upravu koja će koristiti osnovne životne potrebe kao sredstvo za postizanje političkih ciljeva. Transparentnost i odgovornost moraju biti na prvom mjestu - zaključio je Milošević.