latinica  ћирилица
28/07/2024 |  20:35 | Autor: TANЈUG

Pešić: Poraz od SAD ne mijenja našu situaciju, moramo da se pripremimo za Portoriko

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da poraz od SAD ne mijenja situaciju za njegovu ekipu, kao i da je znao šta može da očekuje od protivnika.
Svetislav Pešić (foto: TANJUG / JADRANKA ILIĆ) -
Svetislav Pešić (foto: TANJUG / JADRANKA ILIĆ)

Srbija je danas u prvom kolu grupe C na Olimpijskim igrama u Parizu poražena od selekcije SAD rezultatom 110:84.

Očekivali smo ovakvu utakmicu i ništa novo nismo doživjeli. Velika je razlika kad igraju protiv nas, očigledno imaju dodatnu motivaciju. Nismo puno govorili o odbrani, tu sve počinje i to je baza. Ne samo kod nas. U pripremnom delu smo se koncentrisali na napad, znali smo da će vršiti pritisak na našu organizaciju igre. Prerano smo počeli da uzimamo šuteve, a on nas nije specijalno služio. Igraš koliko ti rival dozvoli, ovo sve je dokaz da smo izgubili organizaciju igre i sve ono što smo dobro radili u prvom poluvremenu. To je najkraća analiza - rekao je Pešić.

Pešić smatra da današnji poraz ne mijenja situaciju, kao i da njegova ekipa treba da se sprema za utakmicu drugog kola protiv Portorika u srijedu od 17.15 časova.

- Rekli smo da eventualna pobjeda ili poraz od SAD ne mijenja situaciju, moramo da odigramo još dvije utakmice za četvrtfinale. Nema slabog protivnika, znam kako treba sad da reagujemo i pripremamo se za sledeću utakmicu. Nema vremena za specijalne analize - izjavio je Pešić.

Selektor Srbije je naglasio da nijedna utakmica neće biti laka, kao i da reprezentacija mora da uzme sudbinu u svoje ruke.

- Ne razmišljam o novom okršaju sa SAD, to vi razmišljajte. Kako se drugi pale na Amerikance, tako se pale i na nas. Nijedna utakmica neće biti laka, svi će imati dodatnu motivaciju protiv nas. Biće neizvjesne borbe do kraja i moramo da uzmemo sudbinu u naše ruke i krenemo na pobjedu - ocijenio je Pešić.

On je konstatovao da je reprezentacija SAD bila motivisana, kao i da je u Pariz došla da osvoji zlato.

- Dobro smo sve radili ono u prvom poluvremenu. Vraćam se na napad, ako smo imali kontrolu i odigravali sisteme, onda je bilo drugačije. Imali su problema sa Јokićem, ali nekada je teško da sve što zamisliš i odigraš. Na drugoj strani je bila izuzetno motivisana ekipa sa dosta fizike, nije bilo lako doći do otvorenih šuteva. Ovo je olimpijski turnir i oni su došli po zlato, došli su da pobede. Nije niko protiv nas, ali prva utakmica ima dodatne tenzije i motivacije - zaključio je Pešić.